Žemoje temperatūroje džiovinamos MOLIŪGŲ, PAPRIKŲ, CUKINIJŲ IR SĖKLŲ DUONELĖS ne tik išsaugo svarbias maistines medžiagas bei vitaminus*, bet ir yra puikus skaidulų šaltinis. Nekeptos, be pridėto cukraus bei miltų. Valgykite daržovių duoneles vietoj įprastos duonos, skanaukite su šeima kaip traškų užkandį – vienas ar su Jūsų mėgstama užtepėle. Puikiai tiks iškyloms, vakarams su draugais ar vaikų užkandžių dėžutei.
Valgykite daržovių duoneles vietoje įprastos duonos, gardinkite jas savo mėgstama užtepėle, sūriu, medumi ar netgi džemu. Atraskite Jums patinkantį derinį, kuris džiugins namuose, darbe, iškylaujant arba į užkandžių dėžutes. Suvalgius vos kelias riekeles daržovių duonelės, Jūs nepastebėdami suvartosite dalį rekomenduojamos skaidulinių medžiagų normos ir pagerinsite savo savijautą, įsikrausite energija. Mes siūlome Jums bent kelis kartus per savaitę suvalgyti po 1-2 riekeles ir taip praturtinti savo mitybą. Dėl džiovinimo žemoje temperatūroje, duoneles gali valgyti žaliavalgiai, veganai, vegetarai, savo savijauta besirūpinantys bei visi naujų skonių ieškantys valgytojai.
Duonelė su moliūgais, paprikomis, cukinijomis ir sėklomis:
Sudėtis: moliūgai (51 %), paprikos (18 %), cukinijos (8 %), sėklų mišinys (22 %): sezamų sėklos (29 %), saulėgrąžų branduoliai (25 %), linų sėmenys (25 %), kanapių sėklos (10 %), moliūgų sėklos (10 %), druska (0,8 %), malti juodieji pipirai (0,2 %).
100 g gaminio energetinė vertė 1174 kJ/281 kcal:
riebalai 17,38 g,
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 2,0 g,
angliavandeniai 20,69 g,
iš kurių cukrų 4,70 g**,
skaidulinės medžiagos 6,34 g,
baltymai 10,54 g,
druska 0,3218 g.
** SUDĖTYJE YRA NATŪRALIAI ESANČIŲ CUKRŲ.
Produkte yra sezamų. Gali būti salierų, garstyčių, riešutų, glitimo.
Pakuotė – 100 g.
Geriausia suvartoti per 6 mėn. nuo pagaminimo. Žr. ant pakelio.
* Moliūgai turi vitaminų A, C, B1, B2, E, PP, taip pat mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, magnio, seleno aliejų, folio rūgšties bei pektinų. Paprikose gausu vitamino C, turi vitamino A, kalio, folio rūgšties, geležies, daug skaidulinių medžiagų. Cukinijose gausu vertingųjų medžiagų: vitaminų C, B1, B2, E, pektinų, angliavandenių, natrio, kalio, vario, magnio, kalcio, geležies, cinko, fosforo ir t.t. Cukinijos stiprina širdį, gerina medžiagų apykaitą, jose nėra cholesterolio, šalina iš organizmo nuodingąsias medžiagas.