Natūralios pasterizuotos juodųjų serbentų sultys pagamintos iš ekologiniuose laukuose išaugintų uogų, jose nėra pridėto cukraus ar vandens. Sultys yra tirštos, sodrios, ryškios spalvos ir skonio, kurio neįmanoma supainioti su jokia kita uoga. Juoduosiuose serbentuose yra gausu vitaminų A, B5, B6, B1 ir E. Tačiau jie labiausiai pasižymi vitaminu C. Juoduosiuose serbentuose yra keturiskart daugiau vitamino C nei apelsinuose. Vitaminas C dėka organizme vyksta baltymų sintetinimo į kolageną procesas, kuris būtinas odai ir senėjimo procesų lėtinimui. Juoduosiuose serbentuose daugybė antioksidantų bei antocianinų, kurie sustiprina imuninę sistemą ir palengvina gripo simptomus.
Mėgstantiems ryškesnius skonius ir nebijančius juodųjų serbentų rūgštelės, sultis drąsiai galima gerti vienas. Visiems kitiems siūlome atskiesti sultis vandeniu ar kitomis saldesnėmis sultimis. Iš juodųjų serbentų sulčių galima gaminti tiek karštus, tiek šaltus gėrimus. Siūlome nepilti juodųjų serbentų sulčių į karštesnį nei 70oC vandenį, nes kuo karštesnis vanduo, tuo labiau skyla vitaminas C.
Juodųjų serbentų sultys, išpilstytos į pastatomus maišelius su kraneliu yra puikus būdas ilgiau mėgautis sultimis. Maišeliuose sultys neturi sąlyčio su oru, todėl prailgėja jų vartojimo laikas, nėra labai svarbi laikymo temperatūra, priešingai nei išpilstymos į buteliukus.
Juodųjų serbentų sultys, 330 ml
Sudėtis: juodieji serbentai (100 %):
100 g gaminio energetinė vertė 139,4 kJ/32,8 kcal:
riebalai 0,0 g,
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,0 g,
angliavandeniai 7,9 g,
iš kurių cukrų 7,1 g,*
skaidulinės medžiagos 0,0 g,
baltymai 0,3 g,
druska 0,0 g.
*SUDĖTYJE YRA NATŪRALIAI ESANČIO CUKRAUS.
Kilmės šalis – Lietuva.
Geriausia suvartoti per 12 mėn. nuo pagaminimo. Žr. ant pakelio.
Laikyti sausose, švariose, gerai vėdinamose patalpose.